Gastronomy

 


Φαγητό της ψυχής ή αλλιώς comfort food. Αυτό προσφέρει το δισυπόστατο Pere Ubu στην Γλυφάδα.

Ο συνδυασμός της φινέτσας της gourmet κουζίνας με την ποιότητα των αγνών βιολογικών υλικών , το μεράκι, η τεχνογνωσία των επαγγελματιών σεφ & ζαχαροπλαστών υπο την καθοδήγηση και την αποκλειστική επιμέλεια του αναγνωρισμένου σεφ Κώστα Τσίγκα, μη παραλείποντας τη φαντασία στη παρουσίαση των πιάτων έχουν δημιουργήσει τον απόλυτο προορισμό για ολες τις ώρες της ημέρας. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά concepts που αλληλοσυμπληρώνονται σε πλήρη αρμονία.

Το Pere, είναι ένας ντιζαϊνάτος χώρος με μποέμ διάθεση και με έναν αέρα rotisserie με στοιχεία από τις κουζίνες του Αμερικανικού Νότου, της Βραζιλίας, του Περού και της ανατολικής Ασίας να βρίσκονται σε διαρκές παιχνίδισμα, ενώ εδώ απολαυμβάνουμε σπιτικές σάλτσες ,burgers, μέχρι ψητή πάπια.

Το Ubu διαθέτει έναν bio healthy προσανατολισμό ενώ εστιάζει στα προϊόντα μικρών παραγωγών, τις προτάσεις χωρίς γλουτένη και ζάχαρη, τους πολλούς χυμούς αλλά και τις υγιεινές προτάσεις της γάστρας & του πετρόφουρνου.

Το εντυπωσιακό που είναι ακόμη πιο σημαντικό γιατί τα εστιατόρια είναι δίπλα-δίπλα, είναι το γεγονός ότι ο ίδιος κόσμος νοιώθει το ίδιο βολικά και στα δύο. Είναι κάτι σαν συγκοινωνούντα δοχεία γεγονός πραγματικά αξιοσημείωτο. Μάλλον γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι ενώ προσέχουν και γνωρίζουν, απλά κανείς μέχρι σήμερα δεν έκανε το βιολογικό προσιτό σε ένα περιβάλλον που γεμίζει τη καρδιά και τη ψυχή σου και σε κάνει να νοιώθεις σαν το σπίτι σου.

Το εστιατόριο σπάει σε δύο κουζίνες. Η Open Κουζίνα του UBU σερβίρει από τις 09.00 το πρωί πρωινό και brunch και συνεχίζει με τις γευστικές του απολαύσεις μέχρι τις 01:00 το βράδυ. Το PΕRE BAR σερβίρει καθημερινά από τις 18.00 μέχρι τη 01:00, όπου το κέφι και η διασκέδαση στο bar έχει ήδη αρχίσει απο τις απογευματινές κιόλας ώρες , ενώ για όσους επιθυμούν υπάρχει και η δυνατότητα του take away. Κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, ετοιμάζουμε τη πρότιμηση σας απαλλάσοντας σας απο το χρόνο αναμονής, ενώ εσείς απλά παραλαμβάνετε απο το κατάστημα.


Το Pere bar & rotisserie κάνει μια γευστική βόλτα στο soul food.

Είναι αμερικανικός όρος που ξεκίνησε από τα εστιατόρια του αμερικανικού Νότου που σερβίρουν το "φαγητό της ψυχής ή αλλιώς του σπιτιού". Απλό και χορταστικό.

Τo φαγητό στο μίνιμαλ ντιζαϊνάτο χώρο του Pere σε στέλνει μποέμικες διακοπές στο Μανχάταν να απολαύσεις burgers και φρεσκοψημένες πίτες σερβίρισμένες με μαγειρευτό φαγητό με επιρροές απ' όλο τον κόσμο σιγοπίνοντας μια φρουτώδη μπύρα ή συνεχίζοντας τη παράδοση των περίφημων cocktails του.

Τα «πολυδιάστατα» λοιπόν ή αλλιώς « alternative» burgers του Pere όπως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, αποτελούν και το best seller προιόν του ανάμεσα στα νοστιμότητα είδη που συνθέτουν το πλήρες μενού του, ικανό να καλύψει κάθε διατροφική ανάγκη και προτίμηση ακόμα και του ποιό απαιτητικού πελάτη μετατρέποντας τον από τη πρώτη κιόλας μπουκιά σε φανατικό οπαδό τους. Το ψωμί τους? τραγανό απέξω και πορώδες στην καρδιά του για να απορροφά τα υγρά της γέμισης και να νοιώθετε σε κάθε μπουκιά το μεγαλείο του γευστικού συνδυασμού που σας προσφέρει.

Τα burgers του Pere ξεφεύγουν απο τα συνηθισμένα και κάλλιστα θα μπορούσαν να ζηλέψουν ακόμα και τα πιο φημισμένα της παγκόσμιας γαστρονομίας αφού βασίζονται στην πρωτοτυπία των γευστικών συνδυασμών , στης πρώτης ποιότητας υλικών παρασκευής τους και στο γεγονός ότι σερβίρονται με σπιτικές χειροποίητες σάλτσες σε γυάλινα βαζάκια.

Ενδεικτικά, η σάλτσα Shriracha που συναντάς συνήθως στις Φιλιππίνες με αρκετό fish sauce ,καυτερή & ιδιαίτερη, η γλυκόξινη με mango και chili, η μέλι- μουστάρδα ,ενώ η Ketchup, όπως δεν την έχετε ξαναφάει με γεύση φρέσκου πελτέ ντομάτας. Όλες σπιτικές, παρασκευασμένες με φρέσκα υλικά.

Ακολουθείτε το κύκλο των γεύσεων έχοντας να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές επιλογές αναλόγως τις γευστικές σας συνήθειες. Δροσερές σαλάτες όπως ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, αβοκάντο, μάνγκο, καρύδια και ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, « low fat » προτάσεις για κυρίως πιάτο, όπως σολωμός ψητό με λαχανικά baby γλασαρισμένος με λεμόνι & κινόα ή για τους λάτρεις του κρέατος ένα steak & eggs απο black angus ζουμερό flat iron steak μαριναρισμένο με βιολογικά τηγανιτά λαχανικά.


Tο Ubu μιλά τη γλώσσα των ανθρώπων που νοιάζονται για την ποιότητα και τη προέλευση του περιεχομένου του πιάτου τους, ένα σύγχρονο βιολογικό εστιατόριο/bakery. Υπάρχουν δύο κεντρικές ιδέες πάνω στο φαγητό του Ubu, η μία είναι συστατικο-κεντρική και η άλλη βασισμένη στις τεχνικές δίνοντας έμφαση στη προσέγγιση και ανεύρεση φρέσκων υλικών σε πολλά από οποία υπάρχει η σφραγίδα του βιολογικού, πρώτες ύλες χωρίς γλουτένη, για αντικατάσταση του κλασικού βουτύρου με βούτυρο από φιστίκια ή φουντούκια, συνταγές με λαχανικά & όσπρια εξίσου βιολογικής προέλευσης που κάνουν ιδιαίτερα έντονη την παρουσία τους. Οι διατροφικές αυτές παρεμβάσεις, οργανωμένες με τη μαεστρία του αναγνωρισμένου σεφ Κώστα Τσίγκα ,συνθέτουν ένα κατάλογο που τον διαβάζετε με πολύ ενδιαφέρον και τον δοκιμάζετε αντλώντας περίσσια ευχαρίστηση.

Η πλούσια ποικιλία σε βιολογικά ροφήματα, πρωινές προτάσεις που ξεφεύγουν απο τα συνηθισμένα και κυρίως πιάτα ψημένα στη γάστα αλλά και στους ειδικούς πετρόφουρνους είναι ένα μικρό μόνο δείγμα του προσεγμένου μενού του Ubu.

Οι προτάσεις για πρωινό πολλές, που στην πραγματικότητα καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Από το κλασσικό τηγανιτό αβγό, πρωτότυπες ομελέτες όπως ασπράδια αυγών με σπανάκι , βιολογικά μανιτάρια και τυρί ρικότα, μέχρι γιαούρτι με νιφάδες βρώμης και “βούτυρο” από αμύγδαλο με μαρμελάδες και φρέσκα φρούτα.

“Λειτουργικοί” φρέσκοι χυμοί, και φρεσκοψημένα βιολογικά ψωμιά με φυσικό προζύμι.

Δύσκολη και η επιλογή ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία των σάντουιτς . Ψητό βιολογικό κοτόπουλο με αβοκάντο, βασιλικό, μουστάρδα, μέλι και bufalla, grilled cheese με γαλλικό ψωμί ψημένο στο Grill με βούτυρο, αβοκάντο, μπέικον, τυρί compte και βιολογική τομάτα, καπνιστός σολωμός σε φρυγανισμένο ψωμί με βιολογικά αυγά ειναι ένα μικρό μόνο δειγμά του νόστιμου γευστικού μήκους που προσφέρει.

Ξεχωριστή κατηγορία είναι τα flatbreads – θα μπορούσαμε να τα πούμε και «πίτσα», αν δεν είχαν τη δική τους, ξεχωριστή προσωπικότητα. Είναι μακρόστενες ανοιχτές βάσεις από φρέσκο ζυμάρι που ψήνονται στον πετρόφουρνο με διάφορα φρέσκα υλικά. Εξαιρετικό το flatbread ολικής ζύμης αλλά και η «πράσινη» , στην οποία συμμετέχει η χλωροφύλλη από ζωμό φρέσκων λαχανικών, ψητά λαχανικά, τυρί πεκορίνο και πέστο που δεν θα βρείς πουθενά αλλού.

Από τα πιάτα που αργοψήνονται στον πετρόφουρνο, ενδεικτικά τα σπαράγγια με μανιτάρια, βιολογική τομάτα, αυγά ποσέ και cranberries ενώ στη rotisserie “σούβλα” συγκαταλέγεται και η ζουμερή πάπια με γλάσο απο δαμάσκηνα που συνοδεύεται με κινέζικα πιτάκια και λαχανικά ζουλιέ.

Σούπες που ξεφεύγουν απο τα συνηθισμένα όπως αυτή με βιολογικές φακές beluga ,μανιτάρια, βιολογικά ανάμεικτα λαχανικά και σελινόριζα με τρούφα, προτάσεις ζυμαρικών με αλέυρι ζέας όπως οι πέννες με βιολογικό μπρόκολο και σπιτικά φρέσκα λαχανικά, ενώ το ριζότο με γαρίδες και σάλτσα μπουγιαμπέσα θα σας κερδίσει με τη πρώτη γεύση.